Hoe kies ik de juiste maat kleding?

Bij alle kleding proberen we je zo goed mogelijk te adviseren over de te kiezen maat zodat je er meteen na ontvangst van kunt genieten. Op deze pagina vind je een overzicht van de informatie die we bieden op basis waarvan je een zo goed mogelijke maatkeuze kunt doen.

Maat volgens fabrikant
De maat die je in de webshop kunt kiezen is altijd de maat zoals deze in het kledingstuk staat. Dit kan zijn maat XS (34), S (36), M (38), L (40), XL (42), XXL (44), XXXL (46) of one-size.

Maatadvies per item
Ieder kledingstuk wordt door tenminste 2 personen met verschillende maten gepast zodat we kunnen beoordelen of de maat zoals deze in het kledingstuk staat overeenkomt met de werkelijkheid. Ons daar uit voortvloeiende maatadvies vind je onder de bestelknop en onder het artikelnummer terug. Afhankelijk van onze bevindingen vind je hier een van de volgende waarden:

  1. valt normaal = maatindicatie in kledingstuk klopt
  2. valt circa halve maat kleiner = bestel bij voorkeur een maat groter dan je normaal zou doen.
  3. valt circa 1 maat kleiner = we adviseren een maat groter te bestellen dan je normaal zou doen.
  4. valt circa 1,5 maat kleiner = bestel bij voorkeur 2 maten groter dan je normaal zou doen.
  5. valt circa 2 maten kleiner = we adviseren 2 maten groter te bestellen dan je normaal zou doen.
  6. valt circa halve maat groter = bestel bij voorkeur een maat kleiner dan je normaal zou doen.
  7. valt circa 1 maat groter = we adviseren een maat kleiner te bestellen dan je normaal zou doen.
  8. valt circa 1,5 maat groter = bestel bij voorkeur 2 maten kleiner dan je normaal zou doen.
  9. valt circa 2 maten groter = we adviseren 2 maten kleiner te bestellen dan je normaal zou doen.

Bepaalde items zijn one-size, bij deze items geven we zo goed mogelijk aan voor welke maten deze geschikt zijn. Natuurlijk zal een one-size item dat geschikt is voor dames met de maten S (36) t/m L (40) wat ruimer vallen bij iemand met een maat 36 en wat nauwer sluiten bij iemand met maat 40.

Maatinformatie per item
Aanvullend op het maatadvies bieden we nog meer informatie aan op basis waarvan je tot een goede maatkeuze kunt komen.

Modelfoto's
Bij de meeste items vind je ook foto's waarbij een model het kledingstuk draagt. Bij de beschrijving van het artikel vind je terug wat de lengte is van het model en welke maat zij van het kledingstuk draagt. Zo kun je je letterlijk en figuurlijk een goed beeld vormen van hoe het kledingstuk valt.

Kledingstuk opgemeten in centimeters
Bij de beschrijving van het artikel vind je vaak ook per maat terug wat de exacte afmeting in centimeters is in de lengte en de omtrek bij de borst en de omtrek bij de heup (indien van toepassing). Het gaat bij de omtrek nadrukkelijk om de omtrek van de kleding zelf en niet om je eigen omtrek. Houd er rekening mee dat de omtrek van het kledingstuk altijd groter moet zijn dan je eigen omtrek bij borst en heupen zodat het niet te strak zit. Bij kleding voorzien van elastan (stretch) kan de kleding nauwer aansluiten, mits je dat zelf natuurlijk prettig vindt.

Twijfel over de maat
Als je na het doornemen van alle informatie toch nog twijfelt over de te kiezen maat dan zou je er voor kunnen kiezen om de 2 maten waartussen je twijfelt beide te bestellen. Als alternatief kun je bij het betreffende artikel klikken op de link "Heb je een vraag over dit artikel?" waarna je snel en eenvoudig via een kort formulier maatadvies kunt vragen. We help you fashionize!

Terug naar veelgestelde vragen.

ALS LAATSTE BEKEKEN